hero image

In een paar maanden tijd is de arbeidsmarkt volledig veranderd. Van een recordaantal vacatures vorig jaar, naar ontslagen en krimp nu. Ook regionaal zijn er verschillen. Mensen zijn nu bijvoorbeeld ook steeds meer bereid te reizen naar hun werk.

Baanzoekers in Zuid-Holland hebben het rooskleurigste perspectief: in die provincie zijn de meeste vacatures: zo’n 100.000. Ter vergelijking: vorig jaar waren dat er in dezelfde periode nog 40.000 meer. Desondanks zijn er nieuwe functies beschikbaar: er wordt gezocht naar mensen bij de overheid, net als voor bepaalde rollen in de zorg zoals bemannen van teststraten, contactonderzoek maar ook functies bij het UWV om alle subsidieaanvragen af te handelen.” 

Ook in de andere Randstedelijke provincies, Noord-Brabant en Gelderland staan genoeg vacatures open. In sommige sectoren is de vraag onverminderd hoog en heeft corona nauwelijks geleid tot minder vacatures: denk aan de IT, de techniek, onderwijs en zorg waar werkgevers nog steeds naarstig op zoek zijn naar nieuwe krachten. De vraag is dit voorjaar logischerwijs het meest afgenomen in de horeca en recreatieve functies (53 procent lager). Ook in de administratie (min 45 procent) en receptie- en secretarieel werk (min 45 procent) nam het aantal vacatures af. 

Verder is er het afgelopen half jaar een enorme groei in de logistiek zichtbaar. Of deze groei doorzet hangt af van het gedrag van mensen en of mensen online blijven bestellen. Dat is heel moeilijk te voorspellen.

Het hele artikel lees je hier!

Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen van deze website. Meer informatie hierover vind u op onze cookie instellingen pagina.

OK